جاهای دیدنی یزد

ساخت وبلاگ
یزد اولین شهر خشتی دنیا و دومین شهر تاریخی بعد از ونیز ایتالیا است.
با این حال کمی در حق این شهر تاریخی شهری و جاذبه های بی نظیرش کم لطفی شده است شهری که خشت به خشتش تاریخ و معماری ایرانیان به رخ جهانیان میکشد . کمتر کسی جاذبه های یزد را به خوبی مشناسد و کمتر مقصد گردشگران در تور نوروز 96 بوده است.تور96 در این مقاله بهترین جاذبه های تاریخی یزد را معرفی میکند تا شاید شما مسافر تور یزد در تعطیلات نوروز باشید و این بی مهری از بین برود.باغ دولت آباد :


  • یزد بلوار دولت آباد، خیابان شهید رجایی

باغی زیبا که معماری ،عظمت و شکوهش افتخار ایران و ایرانی است .
باغی متعلق به دوران زندیه که اعتبار و شهرتش را بیشتر به خاطر عمارتش دارد بادگیری که با ارتفاع 33.8 بلندترین بادگیر دنیاست بادگیری 8 ضلعی که باد در تمام جهات در آن میپیچد و با برخورد آب به حوض آبی که در زیرش است فضا را خنک میکند و گرمای تابستان های یزد را به دست فراموشی میسپارد.
عمارت شامل: هشتی و بادگیر، بهشت آیین، تالار آیینه، سردر اصلی و سردر جنوبی است.طراحی سایتطراحی سایتطراحی سایتطراحی سایتموکتکفپوش لمینتدیوار پوش

قصر آینه :

  • یزد خیابان کاشانی، روبروی بوستان هفت تیر

بنایی متعلق به دوران رضا شاه یعنی در سال 1320 با هدف مهمانسرا ساخته شد و در سال 1377 تبدیل به موزه شد .
کوشکی با زيربناي‌ 837 متر مربع‌ در باغي‌ به‌ وسعت‌ 8174 با معماری مرکب از معماری سنتی و اروپایی
شامل : اتاق‌هایی رو به استخر یا نشیمن بهاری، اتاق خواب، قسمت شاه نشین، حوضخانه و سرویس است. تزئینات اتاق‌ها شامل گچبری و نقاشی روی دیوار و آیینه کاری است با درها و پنجره‌هایی چوبی و مشبک با شیشه‌های رنگی است .
موزه شامل : 1) اشیاء روشنایی پی سوز شامل : نصبی، آویز، پایه دار، دستی 2) شمع سوز شامل : نصبی، آویز، پایه دار، دستی 3) نفت سوزها 4) گاز سوزها 5) برق سوزها 6) مجموعه آیینه‌ها 7) آثار وقفی مرحوم سید حسین حیدری (کلکسیونر یزدی)موزه آب :

یزد میدان امیرچخماق، ابتدای خیابان قیام
موزه آب یا همان عمارت کلاهدوز ها بیشتر شهرتش را به خاطر 5 طبقه بودن و کاریزی که از وسط آن میگذرد دارد.
اشیای موزه :بیش از ۲۰۰ شیء تاریخی از وسایل مرتبط با کندن کاریز ، مدارک برخی از قنات‎های اصلی یزد ،ابزار و دستگاه‎های اندازه‎گیری حجم آب، وسایل تامین روشنایی در قنات‎ها، اسناد و مدارک خرید و فروش آب، کتاب‎چه میر‎اب‎ها و اسناد پخش آب، ظروف نگهداری و حمل آب و بسیاری از لوازم و اشیای ارزشمند دیگر نگهداری می‎شود.مسجد جامع یزد :


یزد خیابان امام، خیابان مسجد جامع
مسجدی متعلق به قرن ششم .با مناره هایی به طول 52 متر که بلندترین مناره مساجد تاریخی دنیا هستند و گنبد و کاشی کاری و گچ بری هایی زیبا و بسیار منحصر به فرد که چشم هر بازدید کننده ای را به خود خیره میکند و هنر و معماری ایرانی را در یادها ثبت میکند.
مسجد جامع شامل یک ایوان مرتفع، دو شبستان، دو گرم خانه واقع در ضلع‌های شرقی و غربی شبستان‌ها، گنبدخانه، دو پایاب و یک صحن بزرگ به شکل مستطیل است که نشانگر معماری و طراحی ساخت جالب و زیبای ایران باستان است. شش ورودی برای داخل شدن به این مسجد بزرگ .مجموعه امیرچخماق :

  • یزد میدان میرچخماق

میر جلال الدین چقماق شامی با کمک همسرش فاطمه خاتون در دوره تیموریان مجموعه امیرجخماق شامل میدان‌گاهی و در اطراف آن آب انبار، خانقاه، مدرسه، کاروانسرا، چاه آب، بازار و از همه مهم تر مسجد امیر چقماق را بنا نهاد.زندان اسکندر (مدرسه ضیائیه):

  • یزد محله فهادان، کوچه رختشویخانه، کوچه حمام نو

در زمان حمله اسکندر این بنا زندان بود که بعدها در سال 631 به شیوه معماری مغولی بازسازی شد وبه مدرسه ضیائیه تغییر کاربری دادخانه لاری ها :

یزد، خیابان امام خمینی، محله فهادان، مجاور عمارت کلاه فرنگی
عمارتی قجری به سبک خانه های اعیانی يعني خانه اي است با دو قسمت اندروني و بيروني با مساحتی حدود 1700 متر و زير بنائي معادل 1200 متر مربع حياط در مرکز است و قسمت هاي اعيان نشين به صورت چهار فصل در پيرامون حياط. از قسمت شمالي به عنوان زمستانه و از قسمت جنوبي به عنوان تابستانه استفاده مي شد که شامل تالار و بادگير است. از ضلع شرقي که شامل اتاق آيينه مطبخ سرداب و ساير فضاهاست به عنوان پاييزه و از ضلع غربي به عنوان بهار خواب استفاده مي شد.
اين خانه اکنون محل « موزه اسناد و مدارک » است .آتشکده زرتشتیان :

  • یزد خیابان آیت الله کاشانی، کوچه آتشکده

در سال 1313 توسط جمعی از زتشتیان با معماری الهام گرفته از معماری هخامنشان و با نماد فروهری در پیشانی میدرخشد.دخمه زرتشتیان (برج سکوت):

  • یزد 5 کیلومتری جنوب شرقی یزد، منطقه صفائیه، کوه دخمه

زرتشتیان بر طبق اعتقادات و آیینشان تا 40 سال پیش مردگان خود را در دخمه قرار میدادند تا طعمه لاشخورها شوند سپس استخوان های مردگان را در چاله ای که در وسط دخمه بود و به آن استودان میگفتن می انداختند و سپس طبق آینن دخمه را برای مردگان جدید تمیز میکردند.
ام ال...
ما را در سایت ام ال دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mlm بازدید : 171 تاريخ : چهارشنبه 12 مهر 1396 ساعت: 11:21